ANALYSE & JURIDISCHE PROCEDURES

WIA: WGA/ IVA

Samenwerking met UWV

Binnen SaluS zijn in de afgelopen 5 jaar meer dan 1.500 WIA-dossiers beoordeeld. Op basis van de ervaringen die wij in deze dossiers dagelijks opdoen is er veel kennis aanwezig over inhoudelijke dilemma’s betreffende de toepassing van beoordelingsrichtlijnen en protocollen. 

SaluS heeft regulier inhoudelijk overleg met verzekeringsartsen en bezwaarverzekeringsartsen van UWV. In dit overleg worden dergelijke inhoudelijke dilemma’s gedeeld teneinde gezamenlijk tot een uniforme en kwalitatief betere oordeelsvorming te komen. 

De directie van SaluS heeft jarenlang binnen UWV diverse inhoudelijke en beleidsmatige functies vervuld en heeft hierdoor een persoonlijke en goede samenwerkingsrelatie opgebouwd met UWV. Hierdoor hebben wij zowel op vakinhoudelijk als op beleidsmatig niveau contacten en ingangen om vakinhoudelijke en beleidsmatige aandachtspunten te bespreken en onder de aandacht te brengen. 

Daarnaast wordt SaluS via deze contacten ook op de hoogte gebracht van ontwikkelingen in ons vakgebied betreffende de WIA-wetgeving en kunnen wij input geven ten behoeve van de ontwikkeling van nieuwe richtlijnen en protocollen die UWV hanteert. Hiervan profiteren onze relaties.

CONTACT